APOLLO MEDIA are un program extrem de flexibil!
Astfel, pentru urgente, pentru anumite tipuri de lucrari, programul de lucru se poate prelungi si dupa ora 18.00 sau in weekend.

Nu ezitati sa ne contactati!
0745 37 02 02

Dictionar de termeni tehnici

CMYK - sistem de culori utilizat in printul de mici si mari dimensiuni. Este determinat de 4 culori fundamentale: C - Cyan, M - Magenta, Y - Yellow si K - BlacK
PANTONE - sistem de culori particulare utilizat in tipar
RGB - sistem de culori intalnit mai ales la televizoare sau monitoare si web. Este determinat de 3 culori fundamentale: R - Red, G - Green, B - Blue
Rezolutie - toate imaginile sunt formate din "puncte de culoare"; rezolutia este determinanta pentru claritatea unei imagini si reprezinta numarul de puncte (din imagine) de pe o anumita distanta; uzual se foloseste terminologia dpi (dot per inch - numarul de puncte pe lungimea de 2,54cm). O imagine este cu atat mai clara cu cat numarul nativ dpi este mai mare; astfel, in tipografie se utilizeaza o rezolutie de 300 dpi; la printurile de dimensiuni mari se utilizeaza o rezolutie intre 150 si 300dpi iar la printurile foarte mari (mesh-uri etc) se pot utiliza si rezolutii mai mici: 36, 72 dpi.
Pigment, Dye - tip de "cerneala" utilizata in printul Indoor
Solvent, Ecosolvent - tip de "cerneala" utilizata in printul Outdoor
Bleed - terminologie des intalnita la tipar sau la printul digital si reprezinta o margine (de max. 5mm) care se lasa intentionat la macheta pentru ca, la taierea la dimensiune, sa se taie din grafica si nu din foaia alba de tipar; astfel, eventualele mici abateri nu vor lasa o "rama" alba printului.